top of page

Natur

Kuperet bjerglandskab tæt ved strand og skov. Molsskolen har Danmarks måske smukkeste placering i et unikt landskab skabt af isen og bagt af solen. For yderligere information om Mols og Mols Bjerge klik her.

Molsskolens profil er faglighed, tryghed og natur. Molsskolen har fælles ledelse og fælles bestyrelse med to naturbørnehaver på Mols (Naturbørnehaven Mols Bjerge og Børnehuset Mols). Således spiller naturen en afgørende faktor for børnenes hverdag fra vuggestue til 9. klasse.

Udeskole, friluftslinje, cykelture, rollespil i Mols Bjerge, fisketure og idrætsundervisning. Naturen bruges i skoleforløbet for alle Molsskolens elever. At færdes i naturen og bruge den i børenes hverdag udvikler robusthed og giver unikke oplevelser for børnene. Vi skal ikke køre børnene i busser eller fragte dem ud i naturen. Skolen ligger midt i naturen og har naturen udenfor sine døre.

Skolen har samarbejde med Mols Kajakklub og havnebadet i Knebelbro, hvor skolens større elever kan prøve kræfter med kajak, og de kan samle tang, muslinger og krabber, som tilberedes og spises i udekøkken.

Molsskolen er med i Projekt Mols I Udvikling, der tænker ”Knudepunkt på Mols” ind i nye rammer. En ny børnehave skal placeres tæt ved skolen og Molshallen, og aktiviteter skal samles i Knudepunkt Mols. Samtidig skal naturen, havnebad i Knebel (se link her) og andre initiativer på Mols udvikles, så foreninger, privat erhverv og kommunale institutioner opnår en synergieffekt.

Ud over storslået natur har skolen tidssvarende idrætsfaciliteter i Molshallen og skolens gymnastiksal samt tre 11-mands fodboldbaner, tennisbaner og store udearealer omkring skolen.

Mikroforsker

Børnehaveklasseleder Morten Alsing vandt i 2019 årets Mikroforsker projekt "Krible krable". Læs mere om denne spændende undervisningsmetode her

Molsskolen_Natur_og_teknik-2.jpg

Grønt flag

Molsskolen har modtaget det grønne flag

Molsskolen_Gøntflag.jpg
Molsskolen_Gøntflag-2.jpg

Friluftshold

Molsskolen har valghold, hvor eleverne blandt andet kan vælge Friluftshold

Molsskolen_cykel.jpg

Cykelture

Vi arbejder med at eleverne kan færdes sikkert på cykel

Udeskole

Naturen omkring skolen rummer store variationer og faktisk også rigtig meget historie, og derfor er det naturligt at inddrage den i undervisningen, når skolen ligger, som den gør.

Molsskolen_Udeskole.jpg

Storkesøen

Læs om Storkesøen her

Molsskolen_Storkesøen-2.jpg
verdensmaal-logo.png

Bæredygtighed

Her kan du læse om hvordan Molsskolen arbejder med bæredygtighed

Nationalpark

Læs om samarbejdet med Nationalpark Mols her.

bottom of page