Kostpolitik

I Børnehuset Mols har vi tillid til at forældrene sørger for at deres barn har en sund madpakke med. Vi har løbende pædagogiske aktiviteter, hvor vi inddrager emnet sund kost og trivsel.

Sundhed er vigtigt. Sundhed handler om motion og en god stærk krop at være i. Det handler om at føle sig værdsat i et fællesskab sammen med andre, så man trives. Det handler også om kost og i dette tilfælde om madpakker.
Det er vigtigt at barnet får en god, sund og nærende madpakke, med gode kulhydrater, som varer i lang tid. Rugbrød, grønt og frugt er gode ingredienser i en sund madpakke.

Der er mange fødselsdage i en børnehave, og sikkert også i barnets familie. Der er Fredags slik og ferie slik osv. Vi mener derfor det er ”vigtigt” at desserten i madpakken handler om frugt/grønt i stedet for søde sager. Vi ønsker at give børnene gode sunde madvaner. Vi vil gerne hjælpe dem med at få et stabilt blodsukker hele dagen igennem.
Vi tilstræber i børnehuset at købe økologisk når det er muligt, men vi vil også gerne købe lokalt, så vi støtter vores butikker i lokalområdet.
En sund nærende madpakke, med gode “rugbrødder “er godt. Vand er vigtig og det slukker tørsten fint. ( juice, cacao, drikke yoghurt og smoothies er til hjemme hygge).

Børnene kan få morgenmad i fra kl. 6.30 – 7.30, hvis de ikke har spist hjemmefra.