Forældre-samarbejde

Du kan her læse mere om forældresamarbejdet blandet andet:

• At starte i Naturbørnehaven, forventninger til forældre

• At blive afleveret og sige farvel

• At skulle hjem

• Vigtige informationer

• Forskellige virkeligheder

• Sygdom

Fælles-bestyrelsen

Ny tekst til fællesbestyrelsen

Link til dokumenter (tjek om der skal linkes)

Dokumentmappe her

nt4.jpg

Personale

Postbox 25, 8420 Knebel

tlf. 20320903/40266903

Mail: kacl@syddjurs.dk

Aftaleholder: Claus Peter Olesen clpo@syddjurs.dk

Pædagogisk koordinator: Karen Clausen mail: kacl@syddjurs.dk

Pædagog Paulina Menezes

Pædagog Morten Ahlburg

Pædagog Lone Larsen

Pædagogmedhj. Kirsten Kristensen

Pædagogmedhj. Jonathan Feig

Kostpolitik

I Naturbørnehaven ønsker vi at sætte positiv fokus på børnenes mad.

Sund mad er vigtig for det enkelte barns trivsel, udvikling og indlæring - og gode kostvaner skal grundlægges i barndommen.

Derfor har vi i Naturbørnehaven en holdning til kost og du kan her læse mere om:

• Gode kostvaner

• Mad er både energi og hyggeligt samvær

• Gode vaner omkring måltidet - de voksnes ansvar

• Samarbejde om madpakkens indhold

• Fødselsdage mv

• Mad lavet over bål

• Opmærksomhedspunkter

• Måltiderne

• Råvarer

nt10.jpg

nt1_edited.jpg

Lukkedage

Åbnings- og lukkedage

nt7.jpg

nt2.jpg

Pladsanvisning

For at blive skrevet op til en børnehaveplads, skal det gå via den kommunale pladsansvisning, og du kan finde linket herunder:

Syddjurs Kommune

Du kan finde priser for pasning her:

Syddjurs Kommune

nt6.jpg

nt11_edited.jpg

Udstyrsguide

Vi har i Naturbørnehaven mange års erfaringer i godt udstyr til børns færden ude. Vi vil gerne hjælpe jer med at skaffe det udstyr, som opfylder børns behov. Når de er ude i al slags vejr skal de kunne bevæge sig frit, ikke fryse eller have det for varmt.

Læs her hvad vi anbefaler af udstyr.

Værdigrundlag

Udelivet i naturen giver børnene mulighed for masser af plads, ro og fred til at koncentrere sig og bearbejde de mange indtryk de hele tiden bliver udsat for. Vi bruger naturens materialer i leg og andre aktiviteter, og hver dag bevæger vi os rigtig meget. Vi prioriterer tid og nærvær med børnene meget højt, f.eks. at være sammen om praktiske ting, lege og aktiviteter. Vi har ikke noget, vi skal nå. Vi bruger den tid, der skal til, når der f.eks. skal tages tøj på, spises mad og leges.

Vi kan tilbyde stor tryghed og overskuelighed i hverdagen, nærvær og tætte bånd i relationen mellem børn og voksne samt børnene imellem, få børn og voksne at forholde sig til, plads til spontanitet, gode muligheder til at gribe børnenes ideer og bakke op om disse, glæden ved at bevæge sig og bruge hele kroppen i leg og aktiviteter hver dag ude et trygt og tæt samarbejde mellem personale og forældre.

En hverdag ude i naturen året rundt uden stress, og hvor børnene får mulighed for at få opfyldt de forskellige behov, de har for at kunne
udvikle sig og lære.

Naturbørnehaven forholder sig aktivt til børnenes sundhed og har i samarbejde med børnehavens bestyrelse udarbejdet en kostpolitik.

Det er Naturbørnehavens mål, at have et godt samarbejde med forældrene, der bygger på tillid, åbenhed og gensidig respekt.